Dichtregel gezocht!

Dichtregel gezocht!

13 februari 2023 – Ook dit jaar krijgt het herdenkingsmonument op het Plein in het oude dorp een nieuwe dichtregel. Dit keer richt de stichting Vrede en Vrijheid Houten zich vooral op kinderen van de Houtense basisscholen om hiervoor een gedicht aan te leveren.

De stichting heeft alle basisscholen gevraagd om aandacht te besteden aan het thema vrede en vrijheid en om de kinderen aan te sporen hier een gedicht over te maken. Een aantal scholen gaat dit oppakken tijdens schooltijd, maar kinderen kunnen natuurlijk ook zelf in hun vrije tijd hiermee aan de slag gaan.

De gedichten kunnen worden ingeleverd tot uiterlijk 12 maart via vrijheidhouten@gmail.com. Daarna bepaalt de stichting welke dichtregel op de tegel voor 2023 wordt gegraveerd. De maker van de dichtregel mag het volledige gedicht voorlezen tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei ’s avonds op het Plein. De stichting streeft ernaar ieder jaar een dichtregel van een gedicht van een inwoner van Houten hiervoor te vinden.

Over de auteur

admin administrator