Workshop haiku

Workshop haiku

Op 12 maart 2022 van 14.-16.00 uur geeft schrijfster/dichteres Claudia Jong een haiku-workshop. Een haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm en bestaat meestal uit drie regels van 5-7-5 lettergrepen. De workshop wordt gratis aangeboden door de stichting voor Vrede en Vrijheid.

De stichting wil mensen inspireren een haiku te maken voor de tegel voor 2022 van het herdenkingsmonumentmonument op het Plein in het oude dorp. De bijzondere, korte vorm maakt een haiku daar zeer geschikt voor.

Ieder jaar zorgt de stichting voor Vrede en Vrijheid voor een nieuwe dichtregel op een tegel van het monument. Het gedicht dat daarvoor wordt uitgekozen, wordt voorgelezen op de herdenking op 4 mei. De stichting is een vervolg op de stichting Monument Houten, dat gezorgd heeft voor een nieuw herdenkingsmonument op de Plein.

Wilt u meedoen aan de haiku workshop? Meld u vooraf aan via vrijheidhouten@gmail.com.

Over de auteur

admin administrator