Ronde Tafel Gesprek

Ronde Tafel Gesprek

10 april 2019 – Voorzitter Hans Bruning van de Stichting Herdenkingsmonument Houten was één van de twaalf insprekers tijdens het Ronde Tafel Gesprek op 9 april. Op de agenda stond de Startnotitie Herijking Visie Oude Dorp, dat in de raadsvergadering van 7 mei verder besproken zal worden.

Bruning vroeg de raadsleden om medewerking om het mogelijk te maken het monument te plaatsen op het Plein in april 2020. “Natuurlijk is de herijking van de visie op het Oude Dorp belangrijk, maar het zou jammer zijn als daarmee de plannen voor het nieuwe monument ‘on hold’ moeten worden gezet. Daarmee lopen we het ‘momentum’ mis om -net als de rest van Nederland- het belang van vrijheid en het feit dat je je daarvoor moet blijven inspannen goed zichtbaar te maken”, aldus Bruning. Op 4 en 5 mei 2020 viert heel Nederland 75 jaar vrijheid. De stichting wil dat belangrijke moment onderstrepen met een nieuw monument op het Plein.

Over de auteur

admin administrator