Gesprekken met kunstenaars

Gesprekken met kunstenaars

19 maart 2019 – Maar liefst 32 kunstenaars hebben belangstelling getoond voor het maken van een herdenkingsmonument.

Alle aanbiedingen zijn zorgvuldig gewogen op basis van de vooraf vastgestelde criteria, zoals portfolio, ervaring, kwaliteit schetsontwerp, relatie met Houten, betekenis voor ‘jong en oud’, interactiviteit, open podium gedachte, functie op 4 en 5 mei, integratie met bestaande bankje, waarde voor het Plein en vandalismebestendigheid.

Dit heeft geleid tot een selectie van vijf kunstenaars, die allemaal zijn uitgenodigd voor een gesprek op 29 maart. Daarna beslist het bestuur welke kunstenaars van deze ‘long list’ hun idee -tegen een bescheiden honorarium- mogen uitwerken. Deze ‘short list’ zal uit twee of drie kunstenaars bestaan, waaruit uiteindelijk een keuze wordt gemaakt.


Over de auteur

admin administrator