Veel belangstelling

Veel belangstelling

25 januari 2019 – Er is veel belangstelling voor het nieuwe herdenkingsmonument, zo bleek tijdens de inloopavond van 23 januari. Zo’n 35 belangstellenden waren naar de bijeenkomst gekomen om zich te laten bijpraten over de procedure en om suggesties mee te geven voor het proces en de invulling van het kunstwerk zelf.

Onder de belangstellenden waren vertegenwoordigers van onder meer de lokale politiek, gemeente Houten, Historische Kring, Veteranencomit├ę, Monumentenwerkgroep, kunstenaars, ondernemers en inwoners. Na een inleiding van voorzitter Hans Bruning voerden aanwezigen geanimeerde gesprekken over verschillende aspecten van het monument. Vooral de inpassing van het monument op het Plein en de inbreng van omwonenden waren belangrijke gespreksonderwerpen. Verder werden interessante idee├źn geopperd voor een integrale aanpak, waarin ook ruimte is voor een educatief project gericht op jongeren. Er zijn veel tips en suggesties genoteerd, waarmee het bestuur aan de slag kan bij de invulling van de te nemen stappen.

Over de auteur

admin administrator